Evaluering 2016

 
 
Tak for de mange besvarelser vi har fået på evalueringsskemaet. Og tak for de konstruktive kommentarer med ris, ros, gode idéer og forslag. I evalueringsskemaerne er der dog et par stykker, som har påpeget, at der på ekstremturen blev kørt hurtigere end de 27,5 km/t, hvilket betød, at de kom frem lidt mere slidte end forventet.
 
Bestyrelsen har gennemgået materialet og holdt et evalueringsmøde med holdkaptajnerne godt to uger efter hjemkomsten.
 
Af mange erfarne deltagere betegnes årets tur som den hidtil hårdeste. Vi fik frygtelig meget regn, og masser af vind i snuden og ind fra siden. Set i det lys, må vi sige, at besvarelserne og kommentarerne er overraskende positive. Måske de sidste kilometer i solskin, og den festlige modtagelse på Varde Torv til tonerne af ”København fra en DC 9”, fik os til at glemme al træthed og de trængsler vi sammen havde gennemlevet.
 
Vi har noteret et kraftigt ønske om mere tid til socialt samvær. Det vil bestyrelsen forsøge at sikre ved flere tiltag. Bl.a. vil vi gennemgå vort tidsskema for at se på, om der er unødvendig tidsrøveri. Frokosten kan måske indtages i bussen inden ankomst til Skagen. Dermed spares f.eks. en halv time.
 
Erfaringerne fra årets tur peger også i retning af, at vi skal have en strategi for, hvordan vi minimerer tidstabene under løbet. Her tænker vi på at bruge et reservehjul ved punktering således, at man hurtigt kan komme i sadlen igen, eller sætte cykel og rytter i en følgebil til næste naturlige stop. Men deltagerne må også møde op med en efterset cykel, monteret med dæk, som er egnet til at køre i forskelligt terræn og som har en vis evne til at modstå småsten, evt. ved brug af indlæg mellem dæk og slange.
 
Holdstørrelser på 25 personer eller flere vil vi heller ikke få at se fremover. I modvinden viste det sig at medføre alt for meget ”elastik kørsel” med unødvendige farlige situationer til følge.
 
Årets tur lærte os også, at der på flere af holdene var deltagere, som havde særlig store udfordringer i bakkerne. På alle holdene blev der som altid ”samlet op” på toppen. Men i det dårlige vejr blev det til mange lange ventetider for de forreste, som også hurtigt blev kolde.  Fra 2017 vil deltagerne opleve flere skift fra hold til hold, idet vi ønsker at få skabt teams, som er mere homogene. Vi tror på, at det vil blive en bedre oplevelse for alle.
 
I forlængelse heraf, er det også besluttet at imødekomme et deltagerforslag om at etablere et hold, som forventes at køre med en hastighed på ca. 22 km/timen. 
 
Ekstremrytterne havde en god cykeloplevelse på den lange tur Varde/Frederikshavn og faciliteterne på Scandic, Frederikshavn omtales som meget fine. Desværre var der ved Skive en strækning på omkring 50 km, som var meget befærdet og temmelig kedelig at passere.
 
I år forsøgte vi os med en mountainbike tur. Turen blev ikke fuldtegnet, men rytterne melder begejstret om et godt eksperiment og en fin tur. De prøver igen i 2017 – og gør sig allerede nu tanker om, der måske skal cykles på to hold af forskellig niveau.
 
Hotellet i Silkeborg fik ikke helt samme ros for aftensmaden, som kollegerne i Aalborg. Mange savnede frisk salat og andet tilbehør. Hotellet havde, af plads hensyn, placeret en stor salat buffet uden for det egentlige spiselokale. Og suppen var placeret i et særskilt hjørne. Desværre fandt kun de færreste disse to ting.
 
Slutspurten ind over brostenene på Varde Torv var en fed fornemmelse – tak til de mange, som mødte op for at heppe os gennem de sidste meter.
 
Når man melder sig til så stor en udfordring, som Skagen/Varde turen er, har deltagerne også en forventning om at der skal cykles. Det er trods alt, det det handler om. Og vi mener nok, at kunne komprimere Torve arrangementet lidt således, at vi på sidste dagen kan få lidt flere udfordringer – måske kombineret med, at lørdagen bliver knap så strabadserende, som i 2016.
 
Med disse erfaringer i bagagen går vi i gang med planlægning af næste års tur. Vi cykler samme retning som i år, med en bred vifte af tilbud; ekstremtur, mountainbike og for landevejsfolkene 4 forskellige hold, måske endda med et supplerende tilbud om forskellige sværhedsgrader.