Cykel for Sagen 19.-20.-21. august 2022

....

Doneringsudvalget har nu udsendt svar på ansøgninger og samlet uddelt Kr. 145.000 .

Langt de fleste ansøgere har ansøgt om tilskud til nedbringelse af deltager gebyr for medlemmernes deltagelse ved Idrætsfestival for sindet i 2023, som koster kr. 1600. for 3 dages idræt, socialt samvær med fuld forplejning. 😊

Cafe Paraplyen i Varde er den største beløbsmodtager til Projektet ” Bænken ”, en cyklende /mobil satellit Café, i form af en Christiania ladcykel samt kr. 5000 til indkøb af varme drikke mv.

En medarbejder vil cykle rund i byen og opsøge udsatte på bænker mv. borgernes tilbydes social omsorg ved uddeling af varme drikke, Snacks mv.

 Idrætsforeningen IF Vestjyderne har modtaget 2 x 10.000Kr.

10.000 til deltagelse ved Idrætsfestival samt 10.000 til at dække de øget omkostninger ifm. øget udgifter til halleje.

 11 IFS foreninger, primært jyder, har søgt om tilskud til medlemmernes deltagelse ved Idrætsfestival for sindet som koster kr. 1600 CFS har bevilget kr.500 pr. person.

IF Frisk, Ringsted har modtager kr. 10.000. ( De ikke havde sendt en ansøgning, så udvalget besluttede at overraske dem med en bevilling på kr. 10.000, da de altid deltager med både en frivillig hjælper samt en følgebil ). I 2023 har de to drenge og Sussi 5 års jubilæum 😊.

 Bostedet Toften på Fyn, har modtager kr. 7500 til indkøb af 2 MTB cykler til de 16 beboere på stedet.

To væresteder ( Sødisbakke Mariager Fjord og Fonden Det private botilbud, Høng) har søgt om tilskud til indkøb af en Duo cykel.

CFS har bevilget kr. 5000 som dog først udløses ved fremsendelse af kvittering for køb af cyklerne, som koster kr. 52000 pr. stk.  

En borger i Glostrup modtager kr. 500 til hans deltagelse ved Idrætsfestival for sindet 2023. Overføres ved fremsendelse af tilmelding.

Udfører enheden, Sundhedsfællesskabet, Glostrup: har modtaget 2500kr tilskud til 7 borgere som ønsker at deltage på idrætsfestival for sindet 2023.

 Det er fuldstændigt vildt, hvad Cykel for Sagen hvert år, formår at samle ind af midler, som kanaliseres videre til udsatte borgere med psykiske udfordringer/sårbarheder.  

Overskud 150.000 kr

CYKEL FOR SAGEN 12-13-14-15. AUGUST 2021

Cykel for Sagens jubilæumstur skulle have været afviklet i 2020, men det blev desværre aflyst pga. Covid-19. Heldigvis valgte de fleste tilmeldte at overføre turen til 2021 og det endte med at vi blev flere tilmeldte efter at vi igen åbnede for tilmelding den 1. februar 2021 og derefter kunne gå i gang med planlægningen.

Vi fik styr på ruterne-følgebiler-hjælpere og lavet gode sponsoraftaler, således at vi kunne få bestilt trøjer og de kom faktisk meget tidligt, da vi var lidt bekymret om de nu kom pga. covid situationen, flotte trøjer med en lilla farve.
Da turen skulle starte var der 22 der valgte at cykle fra Varde til Frederikshavn om torsdagen og videre til Skagen fredag morgen. De havde en rigtig god tur på en flot rute, samtidig var vejret med dem, så de ankom planmæssigt til Scandic-Frederikshavn.

Fredag morgen kl. 06:00 kørte lastbilen med cykler og bussen mod Skagen og de ankom i god tid. Inden de første hold kom afsted blev vi budt velkommen af Frederikshavn Kommune og så var det bare med at få cyklerne i gang og målet var Scandic-Ålborg. Den første etape gik godt og vi fik også regn undervejs, det skal vi åbenbart.

Lørdag morgen startede vi så mod Scandic-Horsens, og alle hold havde en god tur med godt vejr, med undtagelse af et par byger. Vi ankom alle godt til vores hotel, således vi kunne få et bad og en gang mad og derefter i seng, så vi var klar til en sidste etape søndag.

Søndag fik vi en ekstra gruppe med på turen, hvor Jørn Lund havde lavet et hold til sidste etape og de fik følgeskab af 2 fra Jobcentret midtvejs. Alle ryttere skulle op af Munkebjerg, hvor der denne dag var racerløb med gamle biler, så der fik vi lidt benzin os. De sidste hold ankom til tiden ved Næsbjerghus, så vi kunne i samlet flok cykle videre til Varde, hvor vi ved Ilva fik følgeskab af 25 cyklister fra tidligere donationsmodtager, IFS Vestjyderne og Café Paraplyen og ind på Varde Torv hvor mange tog imod os. Erik Buhl holdt velkomsttale som tidligere år og 10 års jubilarer blev også fejret på scenen, hvor alle fik en jubilæums  t-shirt, samt en gave fra Nr. Nebel Sparekasse.

I forbindelse med vores 10 års jubilæum havde vi valgt at holde en fest på torvet med musik og mad til dem som ønskede det, der var ca. 130 betalende. Det var en rigtig god måde at afslutte vores jubilæum på.

Donationsudvalget har brugt 65.000 af årets overskud til nedenstående projekter.

Hovedformåelet har været at støtte idrætslige aktiviteter.

15.000 kr til  

Cafe paraplyen, Varde, værested under KFUMs sociale arbejde - midler til at kunne  tilbyde gratis kaffe, mad og madpakker til udsatte børnefamilier.

10.000 kr til 

IFS Vestjyderne  tilskud til nedbringelse af deltagergebyr for 20 medlemmer til idrætsfestival sommer juni 2022
Limfjordens IFS forening  tilskud til nedbringelse af deltagergebyr til idrætsfestival for sindet 2022
IFS foreningen Mariagerfjord,  midler til nedbringelse af deltagergebyret til idrætsfestival for sindet 2022
Idræt og Kultur Ålborg IFS  midler til nedbringelse af deltagergebyr til idrætsfestival for sindet 2022 
Mob din krop, IFS Frederikshavn - søger midler til en følgebil til de medlemmer der skal cykle med i næste års cykelforsagen 

Overskud på 80.000 kr

 

Cykel for Sagen 2020

Årets tur blev aflyst pga Coronarestriktioner. Skulle være jubilæumstur nr 10.


 

Cykel for Sagen 15-16-17-18. august 2019

Torsdag den 15 august cyklede 8-9 personer fra Varde mod Frederikshavn, og havde nogenlunde vejr, indtil den sidste strækning, så de kom lidt sent ind, men fik et bad samt noget godt at spise. Ca 360 km, og så skulle de cykle 60 km til Skagen dagen efter, for at være klar til at cykle med de øvrige ryttere mod Ålborg, dog med undtagelse af 8 MTB ryttere, som startede i Frederikshavn. 

Vi fik en god velkomst af MOB DIN KROB, som fik og sendt godt afsted, og inden fik de en donation på kr. 10.000.  
Fredagen forløb rigtig godt, og vi havde faktisk godt vejr, hvis nogen skulle have glemt det og blev godt modtaget i Ålborg. 

Lørdag morgen startede turen mod Herning, og vi fik en del regn undervejs, og den lokale klub ville tage imod os ved Scandic-Herning, men vi fik dem sendt hjem pga. forsinkelse, så det blev kun en velkomst til de første par hold, hvilket var lidt ærgerligt.

Søndag gik turen videre mod Varde, og der blev vi godt nok våde, vel nok det værste vi har prøvet i de første 9 år, men da vi kom til Næsbjerghus begyndte det at stilne af og vi kunne cykle ind på Varde torv i tørvejr, som vi igen havde valgt som endestation, hvor vi blev modtaget af mange jublende gæster, så det var en rigtig god oplevelse. 

overskud på ca. 85.000 kr.

 

Cykel for Sagen 16-17-18-19. august 2018

Året startede med at få gjort klar til tilmelding den 1. Februar 2018. Vi havde igen valgt at lave et MTB hold på 20 deltagere, da vi havde god succes fra sidste år, således at vi ialt havde 120 pladser til salg. MTB holdet blev mere end fyldt op med ca. 38 deltagere primært fra Sportspark Blåvandshuk, og vi endte med at blive udsolgt med det største antal ryttere nogensinde. 138 deltagere, på dagen var vi 135 pga afbud til op til turens start.

2018 var vores 8 år og hvor vi igen startede turen fra Skagen og Frederikshavn, efter ønske fra vores ryttere, en enkelt ville vende ruten, så der var rygvind.  Vores MTB  startede i Frederikshavn, så de også havde mulighed for at køre spor undervejs og ankomme til Ålborg sammen med de andre ryttere.

Torsdag den 16/8 havde vi en gruppe på 16 ryttere, som startede om morgenen kl. 05:00 fra Varde for at cykle direkte til Frederikshavn ca. 360 km, hvor de overnattede på Scandic, turen gik rigtig godt med fint vejr og vist lidt hjælp med en sydvestlig vind og kom i mål med et gennemsnit på ca 28/kmt. Fredag morgen cyklede de til Skagen, for at tilslutte sig resten af følget der kom med bus fra Varde.
Fredag den 17/8 om morgen kl. 06:30 blev lastbilen læsset med cykler i Varde og rytterne blev sendt af sted i bus/følgebiler med ankomst til Skagen Fritidscenter ca. Kl. 11:00 for derefter at blive omklædt og gjort cyklen klar og få en sandwich. MTB kørte som sagt til Scandic Frederikshavn. Vi blev budt velkommen af Mob din Krop og efter et par taler fik vi sendt første hold mod Ålborg. MOB din Krop fik doneret en check på kr. 10000, de også havde nogle ryttere med på turen til Ålborg, hvor de blev og spiste med om aftenen.
Vi havde godt vejr på vejen mod Scandic Ålborg, men med en del vind. Vi fik en god velkomst af personale og brugere fra Poppelvej, som vi også donerede en check på kr. 10000. 
MTB rytterne havde også haft en rigtig god tur, og de ankom samtidig som os andre.
Lørdag morgen havde vi vores kongeetape på mellem 160 til 185 km afhængig af hold. Vi havde en god dag, dog var vi udfordret af megen sidevind, som var lidt hårdt for de fleste. Regnvejr var vi heldigvis skånet for. Alle ryttere ankom med godt humør til Scandic, Silkeborg. Silkesind havde sørget for en flot velkomst og der blev danset sumba på parkeringspladsen med deltagelse af mange ryttere, et rigtigt flot syn.

Søndag morgen var alle ryttere klar til sidste etape, hvor vi også havde godt vejr undervejs til Varde. Vi skulle være i Varde kl. 15:30 og alle hold ankom til Næsbjerghus til tiden, nogle nåede at få købt en stor øl inden  vi samlet kørte i en lang kortege ind mod Varde. Et fantastisk flot syn med så mange ryttere i følget. Vi blev modtaget af mange mennesker ved åen, hvor Varde Garden tog imod os, hvilket var en rigtig god oplevelse. Borgmester Erik Buhl bød os velkommen hjem til Varde. Vi endte dog med at få en regnbyge efter taler/donationer. Vi havde lavet et samarbejde med Varde Å-dag, men i 2019 rykker vi tilbage til torvet efter ønske fra en del ryttere.

overskud på ca. 146.000 kr

 

Cykelforsagen 17-18-19-20. august 2017
Torsdag den 17/8  havde vi en gruppe på 14 ryttere, som startede om morgenen kl. 05:00 fra Varde for at cykle direkte til Frederikshavn, hvor de overnattede på Scandic som alle var godt tilfredse med. Turen gik rigtig godt med fint vejr og vist lidt hjælp med en sydvestlig vind, men fra det sidste depot blev det regnvejr og modvind, så de fleste så lidt trætte ud ved ankomsten til Frederikshavn. Fredag morgen skulle de så lige varmes op, da de cyklede til Skagen, for at tilslutte sig resten af følget der kom med bus fra varde.  
Fredag den 18/8 om morgen kl. 06:30 blev lastbilen læsset med cykler i varde og rytterne blev sendt af sted i bus/følgebiler med ankomst til Skagen fritidscenter ca. Kl. 12:00 for derefter at blive omklædt og få gjort cyklen klar og få en let frokost. Vi blev budt velkommen af mob din krop med musik og  et par taler inden vi fik sendt første hold mod Aalborg, samtidig fik vi doneret en check på kr. 10000.
 
Elin havde lovet godt vejr, og det havde vi også det meste af vejen mod Scandic Aalborg,  hvor vi blev budt velkommen af personale og brugere fra Poppelvej, som også fik varmet rytterne igennem på parkeringspladsen. En rigtig god velkomst. Vi donerede en check til dem på kr. 10000. 
Mtb rytterne havde også haft en god tur, og de ankom samtidig som os andre.
Lørdag  morgen havde vi vores kongeetape på ca. 185 km og ca. 1800 højdemeter, så en lang og udfordrende etape, men vi blev desværre nødt til at afkorte turen da der var regattafest i centrum af Silkeborg, hvilket nogle rytter var glade for. Alle ryttere ankom med godt humør til Scandic, Silkeborg,  og vejret var også med os med lidt regn, og der var sørget for solskin. 30 km holdet var forsinket, da de tog en lidt længere tur på ca. 195 km via Himmelbjerget. Silkesind fra Silkeborg havde sørget for en flot velkomst og der blev danset zumba i cykelsko på parkeringspladsen med deltagelse af mange ryttere, et rigtigt flot syn. 
Søndag morgen var alle ryttere klar til sidste etape, hvor vi også havde godt vejr med lidt regn undervejs. Vi skulle være i varde kl. 15:30 og alle hold ankom til næsbjerghus til tiden, nogle nåede at få købt en stor øl inden  vi samlet kørte i en lang kortege ind mod varde. Vi var så heldige at få tv syd til at komme og lave en reportage af cykelforsagen, så de fulgte et hold på den anden side af Starup og efterfølgende hele vejen ind til ankomsten ved Varde å, så der fik vi lidt god reklame, da det blev vist søndag aften. Vi blev modtaget af mange mennesker ved åen og der var musik på scenen, dejlig oplevelse, men vi skulle jo lige have en regnbyge inden Erik Buhl bød os velkommen hjem til Varde. Vi havde lavet et samarbejde med vardeådag, hvilket vi også vil gøre i 2018. 

TV Syd kom og fulgte os på hjemturen: Se artikel på følgende link: www.tvsyd.dk/artikel/81-aarige-laurits-tramper-pedaler-i-den-gode-sags-tjeneste

Vi havde også pressens bevågenhed i Præstbro, hvor den lokale ugeavis skrev følgende:
CYKEL  FOR SAGEN FRA VARDE TIL SKAGEN.  
Sådan stod der på trøjerne hos de frivillige hjælpere, der sidste fredag var travlt beskæftiget med at stille forfriskninger, vand, kaffe sandwich m.m. frem  til de 115 cykelryttere,der deltog i dette års cykelløb til fordel for IFS ,der er en landsdækkende idrætsforening for psykisk svage. Også  cykelrytterne havde logoet  : Cykel for sagen fra Varde til Skagen på deres tøj m.m.
 Der  var  depot  ved  Klubhuset  i Præstbro og det var her avisen mødte først  de, der sørgede for mad og drikke og senere  også de mange cykelryttere, der var cyklet  fra Skagen kl. 11.30  og skulle videre til Aalborg og derfra til Silkeborg og videre til Varde -  altsammen på 4 dage med overnatninger undervejs.
Det er 7. gang løbet køres - der cykles 850  km  og der uddeles penge under vejs  til sagen ,som en af rytterne sagde -  bl.a. blev der uddelt  10.000 kr i Skagen.
Man giver også en del penge til Idrætsfestivalen  i Vejle.
Det lykkes også at få en lille snak med rytterne efter at de  havde fået lidt mad og drikke og de slog fast ,at det er meget vigtigt med alle de frivillige - uden dem kunne det her slet  ikke lade sig gøre.
Der var som ved alle store cykelløb en del følgebiler, der bl.a. sørgede for at holde gejsten oppe i et vejr som i fredags, hvor der både tordnede og regnede i løbet af turen.
Disciplinen hos rytterne var høj - 5 min. til afgang blev der råbt og efter de 5 min. var alle klar og man cyklede videre  - nogle over Aså  mod Aalborg -  andre over Dronninglund mod Aalborg - alle var i højt humør og klar til endnu en strækning under temaet Cykel for Sagen fra Varde til Skagen.
   jo -jo.

Cykelforsagen 12-13-14-15 august 2016


Cykelforsagen 2016 blev afviklet i dagene 13-14-15 august. Som i 2015 var der dog en flok morgenfriske deltagere, der valgte at cykle til Skagen allerede torsdag.
Foruden den sædvanlige tur på racercykel havde vi i år valgt også at sende et hold af sted på mountainbike, dog kørte disse deltagere en lidt kortere rute
Antallet af udbudte pladser var nu oppe på 140 ryttere. Der var dog ikke helt udsolgt, så ca. 130 ryttere kom af sted.
Ekstremruten gik tværs op igennem Jylland gennem Aulum og Skive, langs Limfjorden over Aggersundbroen og videre  til Frederikshavn, hvor rytterne overnattede. Alle gennemførte de 330 Km på den forventede tid
Fredag  middag  mødtes ekstremrytterne med resten af deltagerne, som var kommet med bus til Skagen.
"Mop din Krop" stod atter klar til at sende os af sted fra Kappelborg.
Vi kom af sted i nogenlunde tørvejr, men allerede før depotet var regnen så voldsom, at alle var gennemblødte. Heldigvis fik vi lov at komme indendørs med det resultat, at der stod omkring 5 cm vand på gulvet, som måtte tørres op, inden serviceholdet kunne komme videre. I Aalborg stod folkene fra Poppelvej klar med traktement på hotellet + müslibarer til resten af turen. Meget smuk underholdning af en operasangerinde. MTB- holdet nåede først i mål kl. 20.30, men alle var ved godt mod.
Etapen fra Aalborg bød igen på regn, dog knap så massivt som fredag. Til gengæld hård vind og mange højdemeter. Desværre også et brækket kraveben, så servicehold 4 måtte en tur omkring Randers sygehus med en deltager. De nåede dog til Silkeborg samtidig med holdet.
"Silkesind" tog imod med fløjter, konfetti og kursus i Zumba.
Også ved depotet i Mariager var der modtagelse af "Mariagerfjord idrætsforening"
Alle var meget trætte, så køreudvalget måtte i al hast afkorte ruten fra Silkeborg til Varde. En god nats søvn gjorde dog underværker. Næste dag var vejret meget bedre og benene udhvilede, så flere af holdene måtte tage et par ekstra omgange omkring Nordenskov for  ikke at ramme Torvet i Varde for tidligt. I Varde var alt klar til at tage imod og aldrig har "København fra en DC9" lydt bedre end da det samlede felt kørte ind på Torvet til musik fra Sydbanks orkester
Det samlede overskud beløb sig til ca. 150.000 kr.

DONATIONER 2016
I alt - det samlede beløb som er med til at gøre en forskel for borgere med psykiske vanskeligheder        146.500kr.                                           
Følgende ansøgninger er imødekommet:
KSF - Idrætsforening i Favrskov                        Deltagelse i Idrætsfestival, 20 personer        16.000 kr.
PTSD-ramt far                                                    Tilskud til almindelig cykel                                3.500 kr.
Botilbuddet Vidagerhus, Varde, Janderup         MTB cykler /stativ samt uderedskaber         10.000 kr.
Botilbuddet Vidagerhus, Varde, Janderup         Motionsudstyr                                                12.500 kr.
Brugerforeningen på Center Bøgely                  Tilskud til oplevelsesture                                5.000 kr.
IFS Vestjyderne                                                 Tilskud til svømning for sæson 2016/17 
                                                                            samt driftsmidler                                              15.000 kr.
Værestedet Dalgasvej 5, Varde                          Tilskud til skridttællere                                   3.000 kr.
Værestedet Dalgasvej 5, Varde                          Tilskud til et forløb med en danselærer        6.000 kr.
IF Sund Stil, Kalundborg                                    Deltagelse i idrætsfestival, 10 personer           8.000 kr.
Varde tennis Klub                                               Forsættelse af  tennisprojekt:
                                                                            min. 1  træning pr. uge .    
                                                                            Deltagerne får deres egen ketcher plus
                                                                            en klubt-shirt samt et stk. frugt efter træning   7.500 kr.

Psykiatrien/værestedet  i Holstebro                    Midler til afholdelse af et Mini-OL
                                                                            for ca. 200 deltagere                                        5.000 kr.

Skibbyhøj - bosted                                              Deltagelse i idrætsfestival                               5.000 kr.
Derforuden er følgende beløb doneret  til  psykiatritilbud til de foreninger/væresteder, som har hjulpet  os under afvikling af turen.
Frederikshavn , IF Mob din  krop  som tak for arrangement ved starten i Skagen                    10.000 kr.
Ålborg Idræt og Kultur, Værested Poppelvej, som tak for underholdning og
traktement ved ankomsten til Aalborg samt  müslibarer til lommerne                                        10.000 kr.
IF Mariagerfjord  for flagallé på depotet ved Mariager sejlklub                                                   5.000 kr.
Silkeborg IF Silkesind for flot modtagelse og Zumbaundervisning ved ankomst til Silkeborg                                                                                                                                  10.000 kr.                
IFS Vestjyderne                                                                                                                              10.000 kr.
KFUM soldaterhjem, Varde                                                                                                            5.000 kr.

 

 

 

Cykelforsagen 13-14-15-16 august 2015

 I anledning af 5 års jubilæum, havde vi i 2015 forsøgsvis vendt løbet om, så vi startede i Skagen og sluttede i Varde. Samtidig havde vi genoplivet ekstremturen, for dem, som foretrak at tage cyklen til Skagen i stedet for bussen. 
Starten på ekstremturen fra Skagen til Varde gik tidligt om morgenen  fra parkeringspladsen ved artillerimuseet d. 13. august og fulgte i store træk Vestkysten. Alt forløb planmæssigt. Alle tilmeldte, i alt ca. 30, fuldførte og nåede til Danhostel i Skagen omkring kl. 20 om aftenen.
Fredag d. 14. august kl. 13.00 gik starten så mod Varde.
Etapemål: Aalborg og Horsens
I Sig samledes alle holdene, så vi i samlet trop kunne køre ind på Torvet i Varde, iklædt  finishretrøjerne. Her blev vi mødt af så mange mennesker, at hårene rejst sig på armene.
I anledning af vores jubilæum var det blevet besluttet, at deltagere, der havde været med alle fem gange skulle hædres med en medalje.
Oplevelsen ved at lande på Torvet i Varde var så stor, at det efterfølgende blev besluttet, at 2016 også skal ende i Varde
Overskud 2015: 213.000 kr.

Donationer 2015
Idrætsforeningerne KSF Favrskov, BIFOS - Brønderslev,  Rend og Hop i Køge, IFS vestjyderne i Varde, Unge tilbuddet i Slagelse, IF Sund Stil i Kalundborg -  har alle modtaget økonomisk støtte til deltagelse ved DAIs årlige  Idrætsfestival for Sindet, som afvikles på Vejle idrætshøjskole 3 dage i juni  måned.
Det lokale værested "Lindely" i Ølgod,  har modtaget midler til indkøb af en 3. cykel, til centeret, da der er ”kamp” om brugen af de to cykler, som centret modtog sidste år, derudover har de modtaget midler til en fælles udflugt til natur og oplevelsesparken WOW, hvor teamet er teambuilding.
Botilbuddet Vidagerhus i Varde, har modtaget midler til indkøb af friluftsudstyr, så beboerne kan opleve glæden ved at campere under åben himmel. Stedet har ligeledes modtaget støtte til indkøb af et sæt Stangtennis, som støbes ned på grunden.
Brugerforeningen Center Bøgely i Varde, har modtaget midler til indkøb fra frie vægte til deres fitness rum,  samt en massagestol, som specielt borgere med uro og ADHD, kan få glæde af.
If Sundstil i Kalundborg, modtog ligeledes midler til indkøb af en Mountainbike cykel.
Værestedet Kafferisteriet i Holstebro, modtog midler til indkøb af fitness kort til stedet brugere.
Desuden har Idrætsforeningen "Mop din Krop" tidligere modtaget 10.000. 
kr. til deltagelse i Idrætsfestival for sindslidende, KFUM's soldaterhjem i Varde har modtaget 12.000 kr. til arbejdet med krigsveteraner og IFS Vestjyderne har modtaget 8.000 kr.
Idrætsforeningen IF Mariagerfjord og IF Limfjordens idrætsforening har hver modtager kr. 7500, som henholdsvis skal bruges til deltagelse i idrætsfestivalen i Vejle og til uddannelse af to idrætsinstruktører. Da Limfjordens idrætsforening på Mors, er ny op startet, er der et stort behov for at få uddannet instruktører som begge har bruger baggrund.  De to skal udgøre instruktørteamet i foreningens idrætsaktiviteter

 

 

Cykel for sagen 15-16-17 august 2014

 For fjerde gang afvikledes Turen, som nu snart er blevet en klassiker.
I oktober 2013 stiftes foreningen Cykelforsagen, som står for afvikling af turen til Skagen, så dette var første udgave i det nye regi.
Som sædvanlig startede tilmeldingen d. 1. februar 2014 kl. 09.00. Efter mindre end fem minutter var alle pladser besat, så der var mange, der fik sig en overraskelse, da var færdige med at udfylde  tilmeldingsskemaet, og de så kom på venteliste.
2014 var året, hvor Varde kommune blev kåret som årets cykelkommune. I den anledning sponsorerede kommunen en cykeltrøje til alle deltagere. Denne trøje kunne benyttes på de to første etaper.
Claus Bondam sendte rytterne af sted, for første gang i regnvejr.
1. etape: Varde - Århus, over Himmelbjerget, ca.  150 km og med afslutning på Århus Cykelbane
2. etape: Århus - Aalborg, ca. 200 km gennem Mols Bjerge og med færgen i Udbyhøj: På grund af hård vind valgte de fleste dog at afkorte etapen og køre direkte fra Skørping til Poppelvej, sandwich og donation til værterne.
3. etape: Aalborg Skagen. For andet år i træk regnede det så kraftigt på havnen i Skagen, at traktement og afslutning i al hast måtte flyttes til Skagenshallen.
Efter hjemkomsten blev cykelforsagen valgt til at modtage "Månedens Skulderklap"
Overskuddet fra Cykelforsagen 2014: 164.000 kr.

 

Cykelforsagen  16-17-18. august 2013

Efter 5 timer kunne vi melde alle pladser besat, så gode råd var dyre.
Efter en hurtig research i styregruppen, enedes man om ekstraordinært at udvide deltagerantallet, så de, der havde skrevet sig på venteliste de første par dage, fik et tilbud om at deltage, hvilket de fleste benyttede sig af. Deltagerantallet nåede dermed op på 120, som viste sig at være smertegrænsen for, hvad arrangementet kunne bære.
Som noget nyt indførtes en finishertrøje, som skulle bæres på sidste etape fra Aalborg til Skagen.
1. etape: Varde - Silkeborg ca. 150 km
På torvet I Silkeborg stod repræsentanter fra kommunen klar til at modtage os.Traditionen tro havde vi medbragt en check på 10.000 kr. som blev overrakt her.
2. etape: Silkeborg - Aalborg, ca. 175 km: Atter var Værestedet Poppelvej værter med et let traktement og fik ved den lejlighed overrakt 10.000 kr
3. etape: Aalborg - Skagen, ca. 135 km: Her stod "Mop din Krop" atter klar med pølser og øl. Arrangementet måtte dog i al hast afsluttes, da himmel og jord pludselig stod i et. Forinden havde vi dog nået at overrække den obligatoriske check
Overskuddet fra Cykelforsagen 2013: 158.000 kr.

 

 

 

Cykel For Sagen 17-18-19. august 2012

Kun en måned efter at der blev åbnet for tilmeldingen til  etape- motions – cykelløbet fra Varde til Skagen, var løbets 102 pladser ”udsolgt”, og flere måtte henvises til en venteliste. Over 50 procent af rytterne var gengangere. At cykle fra Varde til Skagen – og samtidig gøre en forskel for både lokalsamfundet og for egen sundhed - har vist sig som en kæmpe succes. 
1. etape: Varde - Holstebro over Ringkøbimg
2. etape: Holstebro - Aalborg over Thisted
3. etape Aalborg - Skagen
I Holstebro blev deltagerne mødt med forfriskningern og sandwich på det socialpsykiatriske dagcenter "Kafferisteriet", som ved samme lejlighed modtog en check på 10.000 kr.
I Aalborg blev deltagerne modtaget med forfriskninger og sandwich på "Værestedet Poppelvej", Som også fik overrakt en check på 10.000 kr.
I Skagen var det atter "Mop din Krop", der tog imod, og ligeledes fik overrakt en check på 10.000 kr.
I alt 450 km
Overskuddet fra Cykel For Sagen 2012: 150.274,88 kr. Som blev doneret til forskellige formål med relation til idræt for psykisk sårbare


 

 

Historik:


Cykel For Sagen 9-10-11-12. september 2011

Cykel for sagen blev kørt første gang i 2011, et nyt og rent dansk etape-motionsløb, som både gav udfordringer til den ”solide” cykel motionist og til de seje med ”trang” til extrem tramp så dagens lys.
98 rytter, to følge biler samt forplejningsvognen.
Der blev cyklet i alt 434 km. 34 ryttere brugte fjerde dagen på at cykle fra Skagen til Varde, i alt 350 km, langs vestkysten.
1. etape: Varde - Århus
2. etape: Århus - Aalborg
3. etape: Aalborg Skagen
På havnen i Skagen stod "Mop din Krop" klar med pølser, øl og vand
Overskuddet fra Cykel For Sagen 2011: 147.027 kr. - som blev tildelt IFS. Vestjyderne i Varde, en idrætsforening for psykisk sårbare.