Friluftsturen til spejderhytten Syvstjernen Særløse overdrev ved Avnstrup

 Vi var afsted onsdag den 6 juni til fredag den 8 June. Vejret viste sig fra sin bedste side, høj sol og ingen vind. Der var ingen bålforbud, så al maden blev lavet over bål.

 

På grunden er der også to shelter samt bålplads. Så flere beboere prøvede at sove ude for første gang. Andre sov i hytten.

Særløse overdrev er 30 min kørsel fra Skibbyhøj. Dette gjorde at der var flere som var der ude en enkelt dag, to dage eller som de fleste alle dagene.  

Deltagere:·         Onsdag var der 8 deltager, hvoraf 5 valgte at overnatte.·         Torsdag var der 9 deltager hvoraf 7 valgte at overnatte.

 


Udsagn fra beboere ved evaluering af tur

 ·         Dejligt med badning i Avnsø

 ·         Hyggeligt med mad over bål og bål hygge.

 ·         Dejligt at være sammen om bålet

 ·         Dejligt at personalet ikke skal alt muligt andet, at vi får nogle fælles oplevelser

 ·         Dejligt at være væk fra Skibbyhøj

 ·         Sjovt at prøve træklatring, Balance baner og pustrør

 ·         God afslutning på mit ophold på Skibbyhøj

 ·         Hyggeligt med bålhygge, guitar og sang.

 ·         Viste ikke at man kunne lave så lækkert mad over bål. Har kun prøvet at lave snobrød.

 Mange tak for Donationen 

Friluftshilsner Skibbyhøj/Jesper

 

 

 

 

 


Støttecenter Lindely

Støttecenter Lindely i Ølgod har sendt tak for herrecyklen og cykelhjelm, som de har fået købt og billeder fra turen til Barfodsparken i Outrup.

Det var en rigtig dejlig tur for de som vovede at tage med, der var dog ikke 25 men 15 der tog med.

Ikke alle pengene blev brugt så Cykel For Sagen har bevilliget at resten må bruges til en tur til Varde Fodboldgolf.

 

Idrætsfestival For Sindet
      I.        Hvad er Vejle Idrætsfestival?
Idrætsfestivalen har 20 år på banen, ved Vejle Idrætshøjskole og efterskole. Der er plads til 250, på denne 3 dags idræt- og sociale samvær arrangement. Prisen er 1200 kr. pr. person incl. ophold & forplejning. Ved ankomsten er der kaffe/the og frugt til at få energien op.
 Der er 9 forskellige sports discipliner, Mazewalking 1,8 km I gang. Crossløbet3 km løb. Krolf, Volleyball, Fodbold, 3-kamp, Triatlon, 100 m løb, Floorball.
 Ved afrejsen den sidste dag, lige efter præmieuddelingen, udleveres sandwich med en flaske vand samt et stykke frugt til hjemrejsen.
 
   II.       Derfor synes jeg, at det er godt
Jeg har været medlem af IFS Vestjyderne, i to år og begge af årene har jeg været med til Idrætsfestivalerne, og jeg synes det har været lige dejliget hvert år. Festivalen minder mig om den tid hvor jeg gik på efterskole, hvor jeg lærte om fairplay og sammenhold, det er sjovt at opleve det igen på en ny måde.
 Festivalen er jo 3 dage lang. Der er altid lidt Kaos lige når vi ankommer, ”Hvor skal vi sove, hvornår starter Mazewalking, Hvad tid skal vi spise aftensmad?” el.lign. men de frivillige tager altid godt imod os, jeg føler, mig altid meget velkommen og der bliver godt oplyst om, hvornår hvem skal spille og hvor henne. Så vi der ikke spiller kan komme og kigge på og heppe. Vi spiller altid udendørs og det er dejligt til en afveksling, at dyrke sport ude og ikke inde, det gør lige at jeg er lidt mere frisk og let på tå. Og ja, så sover jeg også bedre om natten.
 Jeg synes at Idrætsfestivalen, giver mig mulighed til at arbejde med min depression og selvtillid. F.eks. Der er mange discipliner og ting, som jeg gerne vil nå, mens jeg er af sted. Så det er en god måde for mig at, prøve at planlægge min dag, og se om jeg nåede alt det jeg ville, og jeg kan evaluere min dag. Gjorde den mig stresset? Hvad jeg kan lave om til næste gang? Dette er en god forberedelse til den dag, hvor jeg skal ud på arbejdsmarked igen, hvor det hele er tilrettelagt i skemaer.
 Men det handler ikke kun om selvdisciplin og aktiv sport, det handler lige så meget om, at snakke med de andre hold og lære nye mennesker at kende. Efter aftensmad er der musik, dans og god stemning, og hvor vi kan få en øl at afslutte dagen på. 
 Ja hvis jeg skal være hel ærlig, ville jeg da gerne have at det hele varet en dag mere J
 
III.       Hvorfor give os det tilskud?
Den fulde pris for opholdet på idrætsfestivalen, er 1200 kr. og IFS forening, betaler ca. 2/3 af prisen, men den ydelse kan vi ikke give, hvis vi ikke har gode sponsorer eller få doneret pengene fra et andet sted.
 Jeg ved også at, der desværre er for mange der ikke har økonomien til at betale for det hele. Og sidste år var egne prisen 800 og der var nogen stykker der ikke kom med, da det var for dyrt for dem, og det synes jeg er ærgerligt, da de går glip af nogen rigtig gode dage i Vejle.      
 
Kære Cykel For Sagen.
En stor tak fra os alle på Støttecenter Lindely i Ølgod.

 Vi har nu fået brugt pengene fra jer og vi er blevet en oplevelse rigere. Vi kan nu cykle endnu flere ture i Ølgod og omegn. Takket være sponsoratet fra jer.

Den nye cykel blev indkøbt i marts 2016, den har cyklet en del kilometer, vi har hver tirsdag i Maj deltaget i Maj cykelturen her i Ølgod. Vi fortsætter i juni måned med cykelture hver tirsdag, det giver energi, overskud og velvære.
D. 25 Maj havde vi planlagt vores tur til WOW park. En fantastisk dejlig dag, hvor alle 20 brugere og personaler nød at være sammen om en aktiv dag. Der blev grinet, pjattet, brugt muskler vi ikke vidste vi have, klatret i træer, gynget og overskredet en del grænser.

 Der blev grillet til frokost og som afslutning på dagen kaffe og kage. Alle mand var godt trætte da vi sent eftermiddag vendte næsen hjem mod Ølgod.

 

 

Cykelforsagen har modtaget følgende fra Gert hansen, en af de nye donationsmodtagere: 

Jeg vil gerne takke Cykelforsagen for denne flotte cykel. Den vil helt sikkert give mig mange timers fornøjelser og træning, som vil hjælpe mig videre i livet.
Ved et tilfælde hørte jeg om Cykelforsagen fordi min chef skulle cykle fra Skagen til Varde. Jeg undersøgte hvorfor han dog i alverden havde valgt netop denne tur og opdagede at det drejede sig om en stor flok mennesker med vidt forskellig baggrund, der cyklede turen for at samle penge ind til et godt formål.  De havde alle et fælles ønske – at støtte mennesker, der har det psykisk svært. At samle penge ind til at give psykisk sårbare mennesker en mulighed for at komme ud og dyrke den motion, som er så vigtig for især det psykiske velvære. Det er noget som jeg selv ved hjælper på problemerne og da jeg altid har elsket at cykle, satsede jeg på at genoptage cyklingen som min motionsform.
Jeg følte at jeg faldt ind under betingelserne i formålsparagrafferne for at ansøge om hjælp så jeg prøvede at søge om hjælp hos Cykelforsagen. Det endte ud med at jeg  pludselig stod inde hos Vestergades cykler, som fandt en ny cykel til mig. Så igen en stor og hjertelig tak til Cykelforsagen og til alle de gæve mennesker, der trodsede vind og vejr ned gennem Jylland for et godt formål.