Oversigt over hvem Cykel for Sagen har doneret penge til finder du under HISTORIK

_________________________________________________________________________

Cykel for Sagen har modtaget nedenstående fra Mob Din Krop i Frederikshavn:

Beretning om Vejle Idrætsfestival 2022

 I år var en helt særlig oplevelse at være til idrætsfestival i Vejle, både fordi der var 25 års jubilæum med fest og farver  – og vi endelig kunne komme afsted igen efter Covid-19.

Så der var lagt op til en festlig tur, i Mob Din Krop var vi en flok på 18 deltager, hvoraf der var 7 helt nye med. Vi havde fået en donation fra Cykel for sagen på 10.000 kr.  så vi havde booket en fælles bus så festivallen startede allerede da vi forlod Frederikshavn, hvor der var højt humør og fællesskab.

Det var en fantastisk gruppe, der hele tiden var der for hinanden, heppede- løftede og støttede, når der var behov for det, og ingen skulle være nervøs for at blive efterladt alene.

Det er en imponerende oplevelse at være i et IFS fælleskab, som betyder noget helt særligt.

Alt i alt en rigtigt god tur med fællesskab og nye sociale relationer i højsædet.

Alle har meldt positivt tilbage om at de er klar til at komme afsted igen til næste år, trods vores udfordringer i klubben pt.

Så vi krydser finger for at alt går i vores retning J

 

Donationer hjælper til aktivitet og motion.

En vedholdende indsats og med bl.a. donation fra Cykel for Sagen er det lykkedes for kørestolsbruger Michael Løje Naumann fra Nykøbing Mors at nå sit mål med at skaffe penge til en håndcykel.

Cykel for sagen har doneret 5000.- kr til den håndcykel, som er et vigtigt element i Micaels muligheder for at dyrke motion og cykle sammen med sin familie.

Michael er 46 år, kørestolsbruger har kone og 3 børn. Sygemeldt siden 2015 og har været i udredning siden. Han lider af KOL, diabetes, astma og kronisk mave-tarm-sygdom som hæmmer hans immunforsvar, hvilket gør at motion er en vigtig del af dagligdagen.

Michael begyndte ar arbejde på at få en håndcykel i 2018 og som han selv skriver til os d. 19. marts 2021: ”Så landede den endelig hos mig. Det bliver skønt at kunne cykle sammen med mine børn igen. Det er utroligt skønt at være i mål med dette projekt. Nu mangler vi lidt forår så vi kan komme ud og give den gas. Og lidt sommer så vi også kan komme på ferie og lufte vores cykler. Jeg håber at kunne gennemføre Coast2Coast 2021 i sommer. Og at vejret tillader at jeg kører en masse km sammen med familien.”

Vi ønsker Michael tillykke med nyanskaffelsen og at det giver mulighed for at få mange kilometer på landevejen, måske en tur med Cykel for Sagen.

 

 

 

En donation der giver håb

Cykel for Sagen understøtter og bidrager til håb for brugerne af Idræt og kulturtilbuddet i Aalborg kommune.

I Idræt og kulturtilbuddet arbejder vi recovery-orienteret – dvs., at de brugere, der benytter tilbuddet oplever håb og muligheder for at komme sig helt eller delvist fra deres psykisk udfordringer og genskabe sig et meningsfuldt liv og være en del af det, der foregår i samfundet.

Brugerne har det til fælles, at de oplever at deltagelse i idræt, motion og fællesskaber virker positivt på krop og sjæl. Idrætsglæde er universelt uanset sygdom og handicap.

Derfor har Idræt og kulturtilbuddet valgt, at hver donation vi har modtaget fra Cykel for Sagen skal komme flest mulige til gode, i form af økonomisk hjælp til deltagelse i Vejle Idrætsfestival – en årlig idrætsbegivenhed for psykisk sårbare mennesker. Deltagergebyret halveres ved hjælp af donationen fra 1500 kr. til 800 kr. Vi ved at det er umuligt for mange at prioritere 1500 kr. til deltagelse i festivalen. Donationen fra Cykel for Sagen betyder, at flere brugere får mulighed for at give sig selv et frirum fra hverdagens slåskampe. Et frirum, hvor de sammen med ligestillede kan opleve idrættens fight og fælleskaber, kan udfordre sig selv både sportsligt og socialt. Der deltager minimum 10 brugere fra Idræt og kulturtilbuddet i Vejle Idrætsfestival hvert år og Cykel for Sagen har igennem årene bidraget til at over 80 mennesker har fået muligheden for deltagelse.

 

Mob Din Krop i Frederikshavn:

Hvis ikke vi har fået tilskud fra CYKELFORSAGEN, så har klubben ikke været til Idrætsfestival … eller så er der kun nogle få stærke medlemmer, der vil komme afsted, siger formand Søren Mose Christiansen.
Det er helt klart en kæmpe gulerod for klubbens medlemmer at de 10.000 kr fra CFS hver år er med til at skære omkostningerne ned. MOB DIN KROP spytter også selv penge i puljen, som er med til at medlemmernes egen betaling oftest ender på ca 600 – 800 kr. Transport fra Frederikshavn – Vejle t/r løber oftest op i flere tusinde kroner.

I 2019 valgte bestyrelsen at bestille et busselskab til at køre 17 medlemmer til Vejle t/r. Det kostede 12.000 kr. Og det var en stor succes. Festivalen startede jo allerede i Frederikshavn og der var godt humør fra start i bussen. Andre år har vi lejet små busser eller privat biler. Og hvis denne udgift skulle dækkes af medlemmerne + festivalgebyr, så var det ganske få, der kommer afsted, fortsætter formanden.
Mange af klubbens medlemmer kan ikke altid prioritere 1500 kr. + transport til en 3 dags tur. Men når vi kommer under en tusser, så hjælper det. Og når man ved, at andre har ydet en ekstra indsats for én, så kan det også være en gulerod fra vores medlemmer til at spare sammen. Efter næsten 10 år med CFS, så er brandet også blevet kendt og populært blandt vores medlemmer.

I forhold til at være med til at sende CFS afsted hvert år (eller modtage rytterne som vi gjorde i de første 5 år), så forsøger vi altid at lave en fest. Vi vil gerne gøre lidt ekstra ud af det for give cykelrytterne en god start. Derfor laver MOB DIN KROP også en ”tur ud af begivenheden” i Skagen. Når rytterne er sendt afsted sidder vi altid bagefter og hygger os med en sandwich og en sodavand. De sidste par år har klubben ”forlangt” at de deltagere, der er med i Vejle i juni, også skal tage med til Skagen i August for at se, hvor pengene kommer fra, hvad der ydes og for at sige tak. Det har stort set alle også overholdt.

Vores solstråle historie er jo, at vi et år havde Thomas og Anton med til at startstedet – tror det var i 2017. Her fik de begge to lyst og en drøm om at være med. Det lykkedes lidt – i 2018 kørte de begge med på første etape, men da de steg af i Ålborg ville de faktisk gerne have være med hele vejen. Tanken var, at de i 2019 skulle med, men meldte afbud pga. skader. Nu er målet, at minimum Thomas og Søren skal køre med til Varde i 2021 – og vi arbejder på at motivere flere.

 

 

Friluftsturen til spejderhytten Syvstjernen Særløse overdrev ved Avnstrup

 Vi var afsted onsdag den 6 juni til fredag den 8 June. Vejret viste sig fra sin bedste side, høj sol og ingen vind. Der var ingen bålforbud, så al maden blev lavet over bål.

 

På grunden er der også to shelter samt bålplads. Så flere beboere prøvede at sove ude for første gang. Andre sov i hytten.

Særløse overdrev er 30 min kørsel fra Skibbyhøj. Dette gjorde at der var flere som var der ude en enkelt dag, to dage eller som de fleste alle dagene.  

Deltagere:·         Onsdag var der 8 deltager, hvoraf 5 valgte at overnatte.·         Torsdag var der 9 deltager hvoraf 7 valgte at overnatte.

 


Udsagn fra beboere ved evaluering af tur

 ·         Dejligt med badning i Avnsø

 ·         Hyggeligt med mad over bål og bål hygge.

 ·         Dejligt at være sammen om bålet

 ·         Dejligt at personalet ikke skal alt muligt andet, at vi får nogle fælles oplevelser

 ·         Dejligt at være væk fra Skibbyhøj

 ·         Sjovt at prøve træklatring, Balance baner og pustrør

 ·         God afslutning på mit ophold på Skibbyhøj

 ·         Hyggeligt med bålhygge, guitar og sang.

 ·         Viste ikke at man kunne lave så lækkert mad over bål. Har kun prøvet at lave snobrød.

 Mange tak for Donationen 

Friluftshilsner Skibbyhøj/Jesper

 

 

 

 

 


Støttecenter Lindely

Støttecenter Lindely i Ølgod har sendt tak for herrecyklen og cykelhjelm, som de har fået købt og billeder fra turen til Barfodsparken i Outrup.

Det var en rigtig dejlig tur for de som vovede at tage med, der var dog ikke 25 men 15 der tog med.

Ikke alle pengene blev brugt så Cykel For Sagen har bevilliget at resten må bruges til en tur til Varde Fodboldgolf.

 

Cykel for sagen uddeler 60.000 kr.

Psykisk sårbare i hele landet får nu gavn af de mange penge, som Cykel for Sagen indsamlede på deres tur mellem Skagen og Varde i august. En af modtagerne er Varde Tennisklub, som har stor succes med at invitere psykisk sårbare med ind i foreningen.
Cykel forJeanette Duvander Sagen (CFS) indsamlede i august knap 150.000 kroner på deres tur gennem Jylland. De sidste 60.000 kroner af dem er netop blevet uddelt til gode initiativer i hele landet.

”Alle de projekter vi støtter er til gavn for psykisk sårbare, så de kan få livskvalitet i deres hverdag. Idræt er noget vi alle kan, fordi man er psykisk sårbar kan stadig godt løbe, cykle og spille fodbold. Man ligner alle andre, når man dyrker idræt, og derfor er det en god måde at blive en del af fællesskabet”, siger Jeanette Z. Duvander, som sidder med i donationsudvalget i CFS. Hun er til daglig varehuschef i Bilka Esbjerg, som sørgede for, at der var forplejning til alle 137 ryttere til årets løb. Det er ottende år, at CFS uddeler penge.

”Det er en målgruppe, som har rigeligt med udfordringer i hverdagen. Vi kan alle sammen se, hvis du har et brækket ben og sidder i kørestol, men du kan ikke se på en person, at de er psykisk sårbare – så det er helt klart en gruppe som jeg synes fortjener noget opmærksomhed og hjælp”, siger Jeanette Z. Duvander.
En af modtagerne er Varde Tennisklub, som har fået 7.500 kroner til, at 8 psykisk sårbare kan spille med i klubben én dag om ugen.
”Der skal tages hånd om spillerne, så de får gratis kontingent og vi stiller et samvær op efter træningen, som er en vigtig del af det. Det blev nok ikke til noget, hvis vi ikke fik den støtte – så jeg synes, pengene er givet rigtig godt ud”, siger Carsten Serritzlew, som står for træningen.
 Klubben har i 4-5 år kørt den slags forløb, og træneren er meget imponeret over de nye medlemmer i foreningen.

”Jeg synes, det er meget inspirerende. Mange kan lære af den måde, som de går til træningen på. De hjælper hinanden, behandler hinanden godt og støtter hinanden i træningen”, siger Carsten Serritzlew.
 Formanden i foreningen Eli Bammeskov supplerer, at de får rigtigt fine tilbagemeldinger. 
”Vi har fået et brev fra en af spillerne, som fortalte at træningen var højdepunktet i hendes tilværelse – den slags er jo dejligt at høre”.

Udover tennisklubben er mange af de uddelte midler i år gået til at støtte psykiske sårbare fra alt fra Hjørring til Kalundborg til at deltage i en årlig idrætsfestival  i Vejle.

 

Idrætsfestival For Sindet
      I.        Hvad er Vejle Idrætsfestival?
Idrætsfestivalen har 20 år på banen, ved Vejle Idrætshøjskole og efterskole. Der er plads til 250, på denne 3 dags idræt- og sociale samvær arrangement. Prisen er 1200 kr. pr. person incl. ophold & forplejning. Ved ankomsten er der kaffe/the og frugt til at få energien op.
 Der er 9 forskellige sports discipliner, Mazewalking 1,8 km I gang. Crossløbet3 km løb. Krolf, Volleyball, Fodbold, 3-kamp, Triatlon, 100 m løb, Floorball.
 Ved afrejsen den sidste dag, lige efter præmieuddelingen, udleveres sandwich med en flaske vand samt et stykke frugt til hjemrejsen.
 
   II.       Derfor synes jeg, at det er godt
Jeg har været medlem af IFS Vestjyderne, i to år og begge af årene har jeg været med til Idrætsfestivalerne, og jeg synes det har været lige dejliget hvert år. Festivalen minder mig om den tid hvor jeg gik på efterskole, hvor jeg lærte om fairplay og sammenhold, det er sjovt at opleve det igen på en ny måde.
 Festivalen er jo 3 dage lang. Der er altid lidt Kaos lige når vi ankommer, ”Hvor skal vi sove, hvornår starter Mazewalking, Hvad tid skal vi spise aftensmad?” el.lign. men de frivillige tager altid godt imod os, jeg føler, mig altid meget velkommen og der bliver godt oplyst om, hvornår hvem skal spille og hvor henne. Så vi der ikke spiller kan komme og kigge på og heppe. Vi spiller altid udendørs og det er dejligt til en afveksling, at dyrke sport ude og ikke inde, det gør lige at jeg er lidt mere frisk og let på tå. Og ja, så sover jeg også bedre om natten.
 Jeg synes at Idrætsfestivalen, giver mig mulighed til at arbejde med min depression og selvtillid. F.eks. Der er mange discipliner og ting, som jeg gerne vil nå, mens jeg er af sted. Så det er en god måde for mig at, prøve at planlægge min dag, og se om jeg nåede alt det jeg ville, og jeg kan evaluere min dag. Gjorde den mig stresset? Hvad jeg kan lave om til næste gang? Dette er en god forberedelse til den dag, hvor jeg skal ud på arbejdsmarked igen, hvor det hele er tilrettelagt i skemaer.
 Men det handler ikke kun om selvdisciplin og aktiv sport, det handler lige så meget om, at snakke med de andre hold og lære nye mennesker at kende. Efter aftensmad er der musik, dans og god stemning, og hvor vi kan få en øl at afslutte dagen på. 
 Ja hvis jeg skal være hel ærlig, ville jeg da gerne have at det hele varet en dag mere J
 
III.       Hvorfor give os det tilskud?
Den fulde pris for opholdet på idrætsfestivalen, er 1200 kr. og IFS forening, betaler ca. 2/3 af prisen, men den ydelse kan vi ikke give, hvis vi ikke har gode sponsorer eller få doneret pengene fra et andet sted.
 Jeg ved også at, der desværre er for mange der ikke har økonomien til at betale for det hele. Og sidste år var egne prisen 800 og der var nogen stykker der ikke kom med, da det var for dyrt for dem, og det synes jeg er ærgerligt, da de går glip af nogen rigtig gode dage i Vejle.