Idrætsfestival For Sindet
      I.        Hvad er Vejle Idrætsfestival?
Idrætsfestivalen har 20 år på banen, ved Vejle Idrætshøjskole og efterskole. Der er plads til 250, på denne 3 dags idræt- og sociale samvær arrangement. Prisen er 1200 kr. pr. person incl. ophold & forplejning. Ved ankomsten er der kaffe/the og frugt til at få energien op.
 Der er 9 forskellige sports discipliner, Mazewalking 1,8 km I gang. Crossløbet3 km løb. Krolf, Volleyball, Fodbold, 3-kamp, Triatlon, 100 m løb, Floorball.
 Ved afrejsen den sidste dag, lige efter præmieuddelingen, udleveres sandwich med en flaske vand samt et stykke frugt til hjemrejsen.
 
   II.       Derfor synes jeg, at det er godt
Jeg har været medlem af IFS Vestjyderne, i to år og begge af årene har jeg været med til Idrætsfestivalerne, og jeg synes det har været lige dejliget hvert år. Festivalen minder mig om den tid hvor jeg gik på efterskole, hvor jeg lærte om fairplay og sammenhold, det er sjovt at opleve det igen på en ny måde.
 Festivalen er jo 3 dage lang. Der er altid lidt Kaos lige når vi ankommer, ”Hvor skal vi sove, hvornår starter Mazewalking, Hvad tid skal vi spise aftensmad?” el.lign. men de frivillige tager altid godt imod os, jeg føler, mig altid meget velkommen og der bliver godt oplyst om, hvornår hvem skal spille og hvor henne. Så vi der ikke spiller kan komme og kigge på og heppe. Vi spiller altid udendørs og det er dejligt til en afveksling, at dyrke sport ude og ikke inde, det gør lige at jeg er lidt mere frisk og let på tå. Og ja, så sover jeg også bedre om natten.
 Jeg synes at Idrætsfestivalen, giver mig mulighed til at arbejde med min depression og selvtillid. F.eks. Der er mange discipliner og ting, som jeg gerne vil nå, mens jeg er af sted. Så det er en god måde for mig at, prøve at planlægge min dag, og se om jeg nåede alt det jeg ville, og jeg kan evaluere min dag. Gjorde den mig stresset? Hvad jeg kan lave om til næste gang? Dette er en god forberedelse til den dag, hvor jeg skal ud på arbejdsmarked igen, hvor det hele er tilrettelagt i skemaer.
 Men det handler ikke kun om selvdisciplin og aktiv sport, det handler lige så meget om, at snakke med de andre hold og lære nye mennesker at kende. Efter aftensmad er der musik, dans og god stemning, og hvor vi kan få en øl at afslutte dagen på. 
 Ja hvis jeg skal være hel ærlig, ville jeg da gerne have at det hele varet en dag mere J
 
III.       Hvorfor give os det tilskud?
Den fulde pris for opholdet på idrætsfestivalen, er 1200 kr. og IFS forening, betaler ca. 2/3 af prisen, men den ydelse kan vi ikke give, hvis vi ikke har gode sponsorer eller få doneret pengene fra et andet sted.
 Jeg ved også at, der desværre er for mange der ikke har økonomien til at betale for det hele. Og sidste år var egne prisen 800 og der var nogen stykker der ikke kom med, da det var for dyrt for dem, og det synes jeg er ærgerligt, da de går glip af nogen rigtig gode dage i Vejle.      
 

På vegne af Brugerforeningen, beboere og brugere på Bøgely vil jeg gerne sige mange tak for donationen fra Cykel for Sagen på 15.000 kr. til anskaffelse af Håndvægte m/stativ til det nye motionslokale, og en massagsestol, som nu er opstillet i den store opholdsstue på Center Bøgely

Vi har nu haft gang i håndvægtene i godt 3 måneder, og de bliver flittigt brugt af foreningens medlemmer. Det ses tydeligt på flere af brugernes nu velvoksne overarme!!Smiler

Massagestolen fik vi begyndelse af Januar, og den benyttes også flittigt hver dag. Der er mange der lige "kører" igennem et enkelt program af 15-20 minutters varighed. Tilbagemeldingerne om effekten og udbyttet er yderst positive. Jeg vedhæfter et billede af en meget afslappet Henrik i stolen.Blinker

På Brugerforeningen's vegne vil jeg gerne endnu en gang sige tak for Jeres støtte.


Venlig hilsen

Brugerforeningen på Center Bøgely, Varde
Poul Hjorth

Velkomst i Silkeborg

 Hotel Scandic i Silkeborg lagde lørdag d. 13. august rammerne til IF Silkesinds velkomst af mere end 130 cykelryttere fra Cykelforsagen.
13 aktive medlemmer eller andre med tilknytning til Silkesindstod derfor klar lørdag eftermiddagmed masser af flag, fløjter, konfetti og klapsalver til at tage godt imod en flok superseje cykelryttere, der efter 188 km fra Aalborg over Mariager, skulle overnatte i Silkeborg inden søndagens afsluttende etape mod Varde.
med lidt forsinkelse på grund af blæst og udfordrende bakket, midtjysk terræn, kom rytterne alligevel med smil på læberne rullende ind til en velfortjent velkomst.
Morten holdt tale og fortalte om IF Silkesinds ugentlige tilbud og de mange forskellige arrangementer, vi engagerer os i.
Efter talen fik formanden for “CykelForSagen”, Ole Paterek, ordet og til vores store begejstring modtog Jørgen og Lene på IF Silkesinds vegne en donation på 10.000 kr., som vi på bedste vis vil sørge for kommer vores medlemmer til gode.
IF Silkesind modtog også  i 2013 en lignende donation fra CykelForSagen og for disse midler indkøbte vi bl.a. en ny mountaincykel.
Herefter bød Lenette og Bodil op til zumba til stor morskab for alle. Størstedelen af cykelrytterne deltog i dette med stor glæde og entusiasme, og vi havde nogle fantastiske timer sammen med de cykelryttere, der på enestående vis også støtter vores sag om at tilbyde idræt til psykisk sårbare.Det var en kæmpe oplevelse at være sammen om dette, og foreningen retter en stor tak til CykelForSagen for deres indsats og for donationen – Et fantastisk, gensidigt bekendtskab.

if-silkesind.dk/nyt/
Morten Bach Larsen

 

 

 

Vi har modtaget følgende tre billeder fra Vidagerhus i Janderup med donationer fra Cykelforsagen fra arrangementer hvor de overdækkede hængekøjer er blevet brugt til overnatning, cyklerne til at tage imod cyklisterne i Varde i forbindelse med Cykel for sagen samt stafet for livet med overnatning i telt.
 
Kære Cykel For Sagen.
En stor tak fra os alle på Støttecenter Lindely i Ølgod.

 Vi har nu fået brugt pengene fra jer og vi er blevet en oplevelse rigere. Vi kan nu cykle endnu flere ture i Ølgod og omegn. Takket være sponsoratet fra jer.

Den nye cykel blev indkøbt i marts 2016, den har cyklet en del kilometer, vi har hver tirsdag i Maj deltaget i Maj cykelturen her i Ølgod. Vi fortsætter i juni måned med cykelture hver tirsdag, det giver energi, overskud og velvære.
D. 25 Maj havde vi planlagt vores tur til WOW park. En fantastisk dejlig dag, hvor alle 20 brugere og personaler nød at være sammen om en aktiv dag. Der blev grinet, pjattet, brugt muskler vi ikke vidste vi have, klatret i træer, gynget og overskredet en del grænser.

 Der blev grillet til frokost og som afslutning på dagen kaffe og kage. Alle mand var godt trætte da vi sent eftermiddag vendte næsen hjem mod Ølgod.