Referat generalforsamling

 
Foreningen Cykelforsagen har afholdt ordinær generalforsamling torsdag d. 16. marts 2017 kl. 19.00 i Varde Cykelklubs lokaler, Håndværkervej 10A. 6800 Varde
Formand Ole Paterek bød velkommen, hvorefter vi gik over til

  Dagsorden ifølge vedtægter:

 1)  Valg af dirigent: Ejgil Knudsen valgt. Konstaterer at generalforsamlingen er lovlig varslet og derfor beslutnigsdygtig
2)  Bestyrelsens beretning ved formand Ole Paterek: Se nedenfor
3)  Foreningens regnskab for det afsluttede regnskabsår  blev fremlagt af revisor Kirstine Bonde Sørensen og godkendt af forsamlingen
4)  Valg af 2 medlemmer til bestyrelsen for en to-årig periode
På valg var:    Ann Jørgensen og Kaj Jensen
Begge blev genvalgt uden modkandidater
5) Valg af 1 suppleat for en to-årig periode.
På valg var Ejgil Knudsen, som blev genvalgt
6) Valg af revisor samt suppleant, for 1 år ad gangen
På valg er revisor Aage Brink Thomsen og revisorsuppleant Steen Kruchov. Også genvalg til begge
7) Evt. indkomne forslag. 
Ingen
 8) Eventuelt
Under eventuelt diskuteres, hvad der kan gøres for at minimere de mange punkteringer, der var under sidste års tur. Det eneste, der kan gøres, er at håbe på, at deltagerne møder op med gode dæk og at de vil tage imod det cykelcheck, som vi har lavet aftale med Vestergades cykler om.

 

Formandsberetning Cykelforsagen 2017.


Jeg vil gerne starte med at sige tak til Varde Cykelklub for lån af lokaler til vores generalforsamling,  samt tak til Jytte og Kirsten, som står for forplejningen i aften.
Året startede med at få gjort klar til tilmelding den 1. Februar 2016. Vi havde på opfordring valgt at lave et MTB hold på 20 deltagere, som et nyt tiltag i 2016, således at vi ialt havde 120 pladser til salg. MTB holdet blev fyldt op, vi havde ledige pladser på racer da turen startede, men vi var flere totalt end året før.Alle ryttere betalte for medlemskab af vores forening, dertil kommer ca. 10 yderligere som betalte kr. 100/medlem, så det er vi godt tilfredse med i bestyrelsen, som viser god opbakning til foreningen og det gode formål.
 2016 var vores 6. år og vi havde igen besluttet at starte turen fra Skagen, da mange af vores ryttere havde givet udtryk for ønske om dette i evaluering af 2015 turen.
Torsdag den 11/8 havde vi en gruppe som startede om morgenen kl. 05:00 fra Varde for at cykle direkte til Frederikshavn, hvor de overnattede på Scandic som alle var godt tilfredse med fremfor vandrehjemmet i Skagen. Turen gik rigtig godt med fint vejr og vist lidt hjælp med en sydvestlig vind. Fredag morgen skulle de så lige varmes op, da de cyklede til Skagen, for at tilslutte sig resten af følget der kom med busser fra Varde.
 Fredag den 12/8 om morgen kl. 07:00 blev lastbilen læsset med cykler i Varde og rytterne blev sendt af sted i bus/følgebiler med ankomst til Skagen ca. Kl. 12:00 for derefter at blive klar og cyklede ned på Skagen Torv, hvor vi blev budt velkommen af "Mob din Krop" med musik og et par taler inden vi fik sendt første hold mod Ålborg.
Vejret var ikke rigtig med os, da vi startede i regnvejr og modvind, hvilket fortsatte det meste af vejen mod Scandic Ålborg, hvor de havde været så venlige at stille et indendørs lokale til rådighed, da det lokale værested fra Poppelvej havde arrangeret en velkomst med mad og drikke, samt musik og efterfølgende lidt smag på opera, som vi hørte på selvom vi alle var godt våde, så et godt varmt bad var velkommen.
MTB rytterne havde også haft en god lang tur, da de ikke ankom før ca. kl. 21:00, men heldigvis var der sørget for mad til dem og de var alle i godt humør, møgbeskidte og gennemblødte, men de kunne stadig smile.

Lørdag  morgen havde vi vores kongeetape på ca. 190 km og ca. 1850 højdemeter, så en lang og udfordrende etape. Alle ryttere ankom med godt humør til Scandic, Silkeborg, selvom vi havde været ude i  regn - modvind- bakker undervejs, men ved ankomsten var der sørget for solskin. Silkesind fra Silkeborg havde sørget for en flot velkomst og der blev danset zumba i cykelsko på parkeringspladsen af de første 4 hold, flot opvisning, resten kom ind lidt senere pga. vejret.

Søndag morgen var alle ryttere klar til sidste etape, hvor vi startede i tørvejr, men det varede ikke længe inden regnen kom igen, men fra Give og resten af vejen var vejret med os. Vi skulle være i Varde kl. 15:00 og alle hold ankom til Næsbjerghus til tiden. Nogen nåede at få købt en stor øl inden vi samlet kørte i en lang kortege ind mod Varde med en motorcykel Marchall i front-flot syn. Vi kom op af Torvegade og ind på torvet hvor ca. 4-500 stod og tog imod os, med flag og musik på scenen, så vi valgte lige at cykle 2 runder pga. denne flotte modtagelse -næsten Tour de France stemning, fantastisk oplevelse for os alle. Nu var vi klar til velfortjent øl/pølser og alle glemte hurtigt, hvordan vejret havde været undervejs, da solen var kommet frem ved ankomsten.

 Borgmester Erik Buhl havde lovet at holde en velkomsttale og derefter blev der uddelt donationer. Lions Club Varde overraskede os med en donation på kr. 5000, som vi har sørget for at videregive til vores ansøgere om støtte. Stor tak til Lions, fordi de sørgede for at alt på pladsen fungerede perfekt, hvilket er en stor hjælp for os, da vi jo sad på cyklen.

 Vi bad alle ryttere om at evaluere årets tur, så vi kan forbedre os. Vi har bl.a. fået en opfordring til at lave et hold med lavere hastighed og lidt kortere, hvilket vi har gjort for 2017, med 6 deltagere på nuværende tidspunkt, så der er stadig plads til flere. MTB turen har vi også valgt at fortsætte med og vi har stadig Varde som ankomstby, hvilket vi helt sikkert vil fortsætte med fremover. Vi er også enige om i bestyrelsen at vores tur hedder Skagen-Varde med forskellige ruter, så vi får afveksling de enkelte år.

Datoen for turen 2017 er 18-20/8, ekstremturen starter d. 17/8 og vi forventer at ankomme på Torvet i Varde kl. 15:30, hvor Borgmester Erik Buhl vil tage imod os. Vi er stadig i gang med at planlægge turen, så det kommer der nærmere om, ruterne kan allerede ses på vores hjemmeside.

En af vores deltagere på 2017 turen har allerede klargjort cyklen, påmonteret en stor haveparasol - gad vide hvorfor, men vi håber at Elins udsagn passer, da hun har lovet solskin på turen, det ser vi helt klart frem til.

Vi er stadig enige om i bestyrelsen, at vi vil lave fællestræning i eget regi, da flere har sagt, at det ville være bedre, så det gør vi igen i år, men vil også opfordre vores deltagere til at tilmelde sig Varde Classic, samt Blåvandshuk Rundt, og selvfølgelig bruge cykeltrøjen fra sidste år hvis den haves.

Den 27/5 har vi lavet et arrangement med Essi Laub, der kommer og taler om cykelpsykologi med efterfølgende en tur på cyklen, det gælder både racer og MTB og varer ca. 3 timer med start kl. 10:00, og vi har igen lånt lokaler af VCK. Øvrige træninger kan ses på vores hjemmeside, og alle ryttere har fået direkte besked, så der håber vi på stort fremmøde.

Vi har lavet et nyt tiltag for kommende tur, da vi ser at nogle cykler kunne være i bedre stand, så i samarbejde med Vestergades Cykler i Varde, bliver der tilbudt et gratis servicecheck i perioden 1. Maj til 18 juni, som vi vil opfordre alle til at gøre brug af, vedligeholdte cykler vil være til glæde for alle deltagere.

Til sidst vil jeg gerne sige tak til alle vore sponsorer og ryttere, som er med til at gøre Cykelforsagen mulig, for uden jer kan vi ikke få et overskud på ca. 150.000 kr. Vi har nu rundet ca. 900.000 kr. på de første 6 år, så mon ikke vi runder den første million efter dette års tur. Årets overskud er uddelt efter at vi har modtaget ansøgninger og behandlet disse i vores udvalg, og vi har fået flere positive tilbagemeldinger fra modtagerne, hvilket kan ses på vores hjemmeside.

Speciel tak til alle vore hjælpere med Elin som “kaptajn”, som sidder i følgebiler, bagage Per, samt vores vigtige madvogn med Jytte og Kirsten, der vækker glæde så snart vi kan se depotskiltet, de står klar til at give os energi på turen.

Tak til Varde kommune for hjælpen på Varde Torv i samarbejde med Lions og Ungerådet og til sidst tak for et godt samarbejde i bestyrelse og udvalg, vi går altid fra møderne med et smil-dejligt.

Vi ser frem til en rigtig god tur i 2017, så alle igen kan få en god oplevelse og vi igen kan uddele midler til Psykisk sårbare. Vi er lige nu 116 på hjul, hvoraf 17 er kaptajner - løjtnanter - bestyrelse, så vi har lige nu 21 ledige pladser.